top of page

NEW HOPE AUDUBON SOCIETY OBSERVATION CENTER

APPROACH.jpg

ARC301 Architectural Design: Tectonics, Fall 2020

for the New Hope Audubon Society

Observation Deck, Jordan Lake, Apex, NC 27523

Students were assigned to create a new observation deck at Jordan Lake for the New Hope Audubon Society. This project consists of two towers, one private and one public, connected by a circulation tower. Tall, narrow structures were chosen to resemble the surrounding pine trees and allow for people to experience all levels of the forest - not only the lake. The proportions of the towers allowed for birdwatching and for birds' safety. Focusing on the visual appearance of the two towers in conjunction with one another and reconsidering the integration of the circulation tower would strengthen this project's success.

SITE PLAN

SITE PLAN.jpg

SECTION PERSPECTIVE

SECTION PERSPECTIVE.jpg

BUILDING SECTION

BUILDING SECTION.jpg

WALL SECTION DETAIL

SECTION DETAIL.jpg

PUBLIC TOWER FLOOR PLANS

FLOOR PLANS 1.jpg

PRIVATE TOWER FLOOR PLANS

FLOOR PLANS 2.jpg

SITE PLAN CLIMATE DIAGRAM

CLIMATE DIAGRAM PLAN.jpg

SITE SECTION CLIMATE DIAGRAM

CLIMATE DIAGRAM SECTION.jpg

BIRD BOXES DIAGRAM

DIAGRAM BIRD BOX.jpg

EXPERIENTIAL RENDERS

from existing Jordan Lake Observation Deck

FROM DOCK.jpg

from Circulation Tower towards

Public Tower

FROM BRIDGE 1.jpg

from Public Tower Exhibition Space

INTERIOR 2.jpg

from Circulation Tower towards

Private Tower

FROM BRIDGE 2.jpg

from Private Tower Conference Room

INTERIOR 1.jpg

from Public Tower Rooftop Observation Deck

FROM DECK.jpg
bottom of page