top of page

COUPLED + SLICE

P2_DASCENZO_Final Model_Path from Prism_

ARC201 Architectural Design: Environment, Fall 2019

Students were assigned to create an introverted space and an extroverted space through the use of two chosen architectural verbs or adverbs. The two words should also be integrated into the project's relation to the site.

This project features an extroverted space coupled with an introverted space, and a pavilion coupled with its site. The spaces are defined by slicing the given mass forms, creating circulation and sheltered areas. To improve this project, 'slice' particularly could be better integrated into this program. Adverbs and verbs in the architectural language can be interpreted in many ways. The representation of these words should not only be integrated into the physical form, but also into the way people experience the spaces created.

1/8"=1' SCALE MODEL

Plan view

P2_DASCENZO_Final%20Model_Plan_edited.jp

North elevation view

P2_DASCENZO_Final Model_Elevation_2.jpg

South elevation view

P2_DASCENZO_Final Model_Elevation_1.jpg

View from walkway

P2_DASCENZO_Final Model_Path from Square

View of 'introverted' space

P2_DASCENZO_Final Model_Square_2.jpg

View of 'extroverted' space

P2_DASCENZO_Final Model_Prism_3.jpg

PERSPECTIVE RENDERS

View of 'introverted' space

P2_FINALMODEL_perspective_cube_updated.j

View of walkway

P2_FINALMODEL_perspective_transition_upd

View of 'extroverted' space

P2_FINALMODEL_perspective_prism_updated.
bottom of page